Mrtvé komando (2018)

Jaroslav Šikl. Kompletní audiokniha. Robert de Bohême je zpět…  Hudba Mario Buzzi. Režie, zvuk, střih a mastering Pavel Štěpánek. Design obálky Ice Colours. Grafická úprava obalu pro CD Martin Urbánek.

Čte Pavel Rímský.

Natočeno 2018. Vydalo Tympanum, duben 2018 (1 CD MP3).

Pozn.:  Robert Hráský s dávnou přezdívkou Robert de Bohême se živí jako cirkusový vrhač nožů. Pak muale přijde záhadný vzkaz od jeho spolubojovníka z tajného výsadkového komanda, ve kterém bojoval za druhé světové války.  Zdá se, jako by se kdosi rozhodl po dvaceti letech mstít dosud žijícím příslušníkům jednotky.  Stopy vedou do luxusního švýcarského hotelu. Při jeho pátrání po vrazích přátel Robertovi pomáhá dcera jednoho z někdejších spolubojovníků, krásná Madeleine. Brzy se ukáže, že oběma jde o život.

Jaroslav Šikl (1930–1985)

Po absolvování FAMU působil jako, novinář,  spisovatel, filmový režisér a scénárista, se zaměřením především na kriminální žánr.  Pracoval ve Filmovém týdeníku a působil jako režisér Krátkého filmu Praha. Proslul jako autor kriminálních románů (Posledních devadesát minut, Účty starého muže, Zločin s rozumem a další) a publicisticky zaměřených titulů (např. Legendy o Divokém západě nebo Hrdinové míče kopaného).

Pavel Rímský (1949)

Po studiích na JAMU získal angažmá v divadle v Hradci Králové, později vystupoval v divadle Dílna 24, které bylo trnem v oku tehdejšímu režimu. Účinkoval v mnoha oblastních i pražských divadlech, například v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, Městských divadlech pražských, Švandově divadle i v Divadle v Dlouhé. Od roku 1997 je členem souboru Divadla na Vinohradech. Filmoví diváci jej znají z rolí ve filmech Colette, Zemský ráj to napohled, Hanele či Učitel tance, ale i z televizních seriálů jako Četnické humoresky, Dobrodružství kriminalistiky nebo Ulice. Díky svému charakteristickému hlasu se uplatnil také v dabingu (např. major Freedman v seriálu M*A*S*H).  Tympanum v jeho interpretaci vydalo audioknihy Pod rouškou noci, Prokletý ostrov a Ve službách zla.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)