Hraničářův učeň 6 – Čaroděj na severu (2018)

Audiokniha Čaroděj na severu  - autor John Flanagan   - interpret Matouš RumlJohn Flanagan. Kompletní audiokniha.

Čte Matouš Ruml.

Natočeno 2018. Vydala Audiotéka, Bookmedia, září 2018 (MP3, celková délka 9 hodin 38 minut).

Hraničárův učeň #6

Pozn.: Audiokniha Čaroděj na severu je už šestým pokračováním úspěšné fantasy série, které přináší mnoho nového do života oblíbeného hrdiny Willa.

Will má konečně své vlastní léno a je plnohodnotným hraničářem. Jako začátečník dostal docela klidnou oblast, kde se ale záhy přesvědčí o tom, že i v té nejospalejší díře se mohou dít nebezpečné věci. Spolu s Alyss se ocitne daleko na severu, kde má tajně – v převleku za muzikanta – vyšetřit, co se skrývá za zvěstmi o čarodějovi. Těmto povídačkám samozřejmě nevěří, dokud se v Grimsdellském lese nepotká s děsivým přízrakem Nočního bojovníka. Existuje snad čarodějnictví? Nebo jde o nějaký trik. To mladý Will zjišťuje záhy.

JOHN FLANAGAN
Australský spisovatel nejprve pracoval jako reklamní textař a později redaktor na volné noze. Věnoval se také psaní scénářů pro televizní komedie. Vlastní fantastický svět, do kterého vstupují čtenáři po celém světě, původně vytvořil pro svého syna, kterého chtěl zábavným způsobem přivést ke čtení. Dnes patří k nejproduktivnějším australským prozaikům a mezi jeho velmi úspěšné počiny patří především fantasy série Hraničářův učeň.

MATOUŠ RUML
Herectví poprvé Matouše Rumla oslovilo už jako malého, v Dětském divadelním studiu. Na scéně začal vystupovat v dětských rolích po boku uznávaných herců. Dnes patří mezi členy souboru Městského divadla v Mladé Boleslavi a hostuje v pražském Divadle Na prádle i ve Švandově divadle. Ztvárnil také několik televizních postav, například ve filmu Princezna a písař nebo v populárním seriálu Comeback. Za své hudebně dramatické umění získal Cenu Zuzany Navarové a Cenu Thálie pro mladého činoherce.

Rangerś Appreentice 5: The Sorcerer in the North First published in September 2009 by Random House Australia Pty Ltd. This edition published by arrangement with Penguin Random House Australia Pty Ltd. ©John Flanagan, 2006 ©Czech translation Egmont s.r.o, 2009

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)