33 pověstí o českých hradech a zámcích (2018, 2019)

Josef Pavel, Adolf Wenig, Jiří Svoboda, Jaroslav Kanyza a Karla Bufková-Wanklová. Audiokniha. Hudba Bedřich Dobrodinský, na harfu hraje autor. Úprava a režie Alan Piskač.

Čte Jan Kanyza.

Natočeno říjen 2018 (studio DAMU). Vydal Supraphon 25. 1. 2019 (1 CD MP3, SU 6471-2).

Pozn.: 33 našich nejznámějších hradů a zámků představuje audiokniha pověstí určených malým i velkým posluchačům.

Herec Jan Kanyza vypráví příběhy z různých míst Čech, Moravy i Slezska plné dobrodružství, tajemných dějů a kouzel. V řadě pověstí vystupují postavy z naší historie – císařové, králové a rytíři. Posluchači se díky poutavému, napínavému a přístupnému zpracování vybraných bájí a legend Josefa Pavla, Adolfa Weniga a dalších autorů mají možnost seznámit s historií našich nejnavštěvovanějších národních památek. Dávné příběhy z Karlštejna, Lednice, Hluboké nad Vltavou, Znojma, Orlíku či Českého Těšína v excelentním podání. Herec Jan Kanyza je považován za jednoho z nejcharismatičtějších českých herců a jeho výrazný a charakteristický hlas se skvěle hodí pro interpretaci historických textů.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)