V ledovém sevření (2021)

Audiokniha V ledovém sevření  - autor Jakub Mařík   - interpret Luboš Ondráček Jakub Mařík. Military sci-fi příběh. Kompletní audiokniha. Režie Miloš Vrána.

Čte Luboš Ondráček.

Natočeno 2021. Vydala Audiotéka, Mystery Press v roce 2021 (MP3, celková délka 10 hodin 3 minuty). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Posádla UTSS Salamis musí vyřešit nebezpečný úkol na zamrzlé planetě Marzanna-3. Když automatická průzkumná sonda na vzdálené planetě Marzanna-3 nalezne téměř nepoškozenou průzkumnou loď Fridtjof Nansen, lidstvu se nabídne šance, na kterou čeká už mnoho let. V ledu zamrzlé plavidlo, před třemi lety prokazatelně unesené tajemnými Korzáry, v sobě zřejmě ukrývá cenné nepřátelské technologie a možná i těla samotných Korzárů, kteří s lidmi vedou nevyhlášenou válku.

Nejbližším plavidlem, jež může vzácný nález prověřit, je UTSS Salamis. Ta právě kotví u pohraniční stanice UTSS Šanghaj, kde prochází generální údržbou po bitvě s Korzáry. Přestože opravy ještě nejsou ani zdaleka dokončeny, Salamis se s posádkou provizorně doplněnou o čínské mariňáky a výzkumný tým rozvědky vydává daleko za hranice kolonizovaného vesmíru, aby tam vrak korzárské lodi zajistila.

Otázkou však zůstává, jak se Fridtjof Nansen na Marzanně-3 vlastně ocitl? Co ho přinutilo přistát a jaké další hrozby se skrývají v ledovém sevření mrazivé planety?

JAKUB MAŘÍK
Narodil se v roce 1981 v Teplicích, vystudoval právně-ekonomickou školu a v současnosti se živí jako překladatel z angličtiny. Jeden z nejvýraznějších autorů současné tuzemské sci-fi & fantasy má na kontě přes dvacet povídek, z nichž nejpopulárnější je paranormální detektivka Absolutní smrt, za kterou byl v roce 2008 nominován na Cenu Karla Čapka. Publikuje v antologiích (Drakobijci, Cáry rubáše, Ve stínu říše aj.) a časopise Pevnost, do populární série Kladivo na čaroděje přispěl šestým dílem nazvaným Drsné sny (2014). Klasická military sci-fi Ve stínu slunce je prvním v řadě pěti samostatných románů odehrávajících se ve 22. století na palubě válečné lodi UTSS Salamis. Jakub Mařík žije v Novosedlicích u Teplic a ve volných chvílích provozuje pěší turistiku, zahradničí, čte a skládá puzzle.

LUBOŠ ONDRÁČEK
Luboš Ondráček je český herec a dabér. Vystudoval JAMU a jeho první angažmá bylo v satirickém divadle Večerní Brno. Šest let působil v Divadle Petra Bezruče v Ostravě a na různých projektech spolupracoval i s televizním studiem ČT Ostrava. S Českou televizí spolupracoval také na pořadu Toulavá kamera. Nyní se věnuje mimo jiné dabingové režii a načítání audioknih.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)