Šťastný vyvolený (2023)

Eric Assous. Superprodukce podle mimořádně úspěšné inscenace Divadla Verze. Překlad Petr Christov. Zvukový plán, hudba, mistr zvuku Bojan Bojič. Produkce Marta Menes, Lucie Laňková. Šéfproducent Michal Sieczkowski. Režie Thomas Zielinski.

Osoby a obsazení: Greg (David Matásek), Melanie (Linda Rybová), Charline (Jana Janěková II.), Jeff (Igor Chmela), Noel (Matouš Ruml), otec Charline (Jiří Bartoška).

Natočeno 202 (studio BELOUD Post Production Services). Vydala Audiotéka, duben 2023 (MP3, 92 min.). Ukázka k poslechu zde.

Trailer

Pozn.: Manželé Greg a Melanie pozvali svého kamaráda Jeffa na večeři. Jeffova bývalá přítelkyně Charline, kterou pět let neviděl, se má vdávat a za svědka si vybrala Melanii. Shodou okolností se Charline se svým vyvoleným objeví na společné večeři. Charline ho miluje, ačkoliv své přátele předem varuje, že je „trochu jiný“.  Jak moc jiný? Nechte se překvapit.

ERIC ASSOUS
Francouzský divadelní a filmový režisér, scenárista a dramatik narozený v Tunisu v roce 1956, zemřel v roce 2020 v Paříži. Byl velmi plodným autorem, napsal osmdesát rozhlasových her a více než dvacet divadelních her, kromě toho také řadu televizních scénářů. Psal také scénáře pro film. Za film Deux jours à teur z roku 2008 dostal prestižní ocenění César za nejlepší adaptovaný scénář. V Česku se jeho hry hrály na mnoha scénách napříč městy. Kromě Divadla Verze jeho hry uvedlo například Divadlo Bolka Polívky, Slezské divadlo Opava či Komorní divadlo Kalich. Získal také dvakrát cenu Molière za nejlepšího žijícího francouzského autora: v roce 2010 za L’Illusion conjugale a v roce 2015 za On ne se mentira jamais a Francouzskou cenu akademie za divadlo v roce 2014. Zároveň je vnímán přes všechny své ceny také jako autor bulvární, autor telenovel a lehčí televizní zábavy. Jeho texty, které bychom žánrově zařadili především jako komedie, se přeložili do 25 jazyků.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)