Milá čtyř viselců (1977, 1979, 1996)

BookletArt-rocková opera či opereta (jak kdo soudí) inspirována mordýřskými historiemi z třicetileté války. Libreto Jaroslav Jeroným Neduha, hudba Mikuláš Chadima a další.

Hraje, zpívá a mluví The Rock & Jokes Extempore Band – kytara, zpěv: Jaroslav Jeroným Neduha, basová kytara: Jerry Tomášek, sólová kytara: Jiří Mareš, bicí: Miriš Toman, saxofon, zpěv: Mikoláš Chadima, perkuse: Marta Gotthard-Zelinková (provd. Chadimová).

Premiéra v roce 1976, předvedena na Jazzových dnech v pražské Lucerně v roce 1976 za podpory pantomimy Paskvil. Nahráno v roce 1977 – vydáno * Fist Records 1979 MC 60 (1:01,24 hod.). Reedice Black Point Music v roce 1996 (1 CD).

Plakát
Milou čtyř viselců se podařilo ještě několikrát reprizovat, k velké nelibosti vyšetřovatelů StB. Památný je jejich výrok: „Jen si nemyslete, že jsme ty vaše pohádky neprokoukli! Tak voni, jako ty lumpy nakonec chytnou a pověsej! Nemyslete si, že nevíme na koho to myslíte!!!“

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Nevím, zdali jde o záměr či ne, ale nemáte uvedeno, že Milou jsme vydali v roce 1996 na CD na značce Black Point music. Ovšem obrázek nahoře je výřezem obalu právě z tohoto CD. Takže jestli nechcete dělat BPm reklamu, měla by být uveřejněna původní obálka Fist Records. Anebo mít náš obal a také přiznané naše vydání. Blbý, co?

Vážený pane Šímo, náš katalog má přes 22 000 příspěvků, pokud tedy dojde k nějaké nesrovnalosti, pak jde vždy o nesrovnalost; rozhodně nemáme čas vymýšlet nějaké schválnosti vůči konkrétním firmám. Za Vaše upozornění děkujeme, situaci napravíme. Rozhodně bychom však příště uvítali nějakou příjemnější formu. Zdraví Vás Hnilička.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)