Teorie sebedestrukce (2022)

Audiodokument o životě se závislostí a cestách ven připravil Jiří Pasz. Dramaturgie a hudba Adam Voneš. Režie Jiří Pasz a Adam Voneš.

Natočeno 2022. Webová premiéra 13. 11. 2022 (Hate Free, 34 min.) v cyklu Exteriéry. Rozhlasová premiéra 15. 1. 2023 (ČRo Plus, 14:34 h.).

Lit.: Pasz, Jiří: Teorie sebedestrukce. Audiodokument o životě se závislostí a cestách ven. In web HateFree, 13. 11. 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Závislost je mnohem běžnější problém, než si mnoho z nás připouští. Závislost na alkoholu, nikotinu, či jídle. Přes gambling, sociální sítě a pornografii, až po návykové látky, kterým říkáme tvrdé drogy. Každá závislost má přitom potenciál bourat pilíře našich životů, rozbíjet vztahy, zrušit kariéru, způsobit finanční problémy. Všechny závislosti mají podstatný vliv na sebehodnotu a sebevědomí.

U zkoumání mechanismů závislosti vyvstávají zásadní otázky: proč k nim máme sklony? Jak jim předcházet a jak je léčit? Kdo a proč se z nich dokáže dostat?

Když jdeme opravdu do hloubky, odpovědi nastavují zrcadlo nejen naší (ne)závislosti ale základním problémům našeho bytí. Nakolik si rádi lžeme a nakolik jsme skutečně schopní řešit naše vnitřní problémy? Co jsou autentické vztahy? A máme vůbec svobodnou vůli?

Teorie sebedestrukce, audiodokument o životě se závislostí a cestách ven přináší autentické výpovědi Báry a Romana, dvou lidí, kteří svou závislost léčí a mají naději na úzdravu. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)