Přepište dějiny – Kriegel podruhé (2023)

146. dílu podcastu připravili Michal Stehlík a Martin Groman.

Ze záznamu hovoří František Janouch a František Kriegel.

Natočeno 2023. Webová premiéra 22. 3. 2023 (Přepište dějiny, 34 min.).

Pozn.:  Kriegel se do jednoho dvouhodinového dílu prostě nevešel. Takže jsme se rozhodli vrátit se k němu ještě jednou a podívat se především na jeho pozdní léta. Jak to měl s Chartou, s donašeči StB, s komunismem po vyloučení ze strany nebo třeba s pohřbem? To vše rozebíráme v novém díle Přepište dějiny. A pak už s díly o Krieglovi dáme pokoj. Další nebudou. V bonusové verzi na Gazetisto a Herohero pak navíc z archivu Martin Groman zazní unikátní nahrávky telefonních hovorů mezi disidentem Františkem Krieglem v Praze a exulantem Františkem Janouchem ve Stockholmu. (anotace)

Lit.: anonym: Kriegel disident. In web Spotify, 22. 3. 2023 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Posledních deset let Krieglova života vydalo i v již vydané knize Martina Gromana na pořádnou porci stránek. Takže jsme se rozhodli Krieglovým pozdním letům věnovat speciální díl. Dozvíte se, jak to měl s Chartou, s donašeči StB, s komunismem po vyloučení ze strany nebo třeba s pohřbem. V bonusové verzi na Gazetisto a HeroHero pak navíc z archivu Martina Gromana zazní unikátní nahrávky telefonních hovorů mezi disidentem Františkem Krieglem v Praze a exulantem Františkem Janouchem ve Stockholmu. A další díl na téma Kriegel už nebude, slibujeme.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)