Čajovna – Letní Letná, Jiráskův Hronov, MeetFactory (2016)

Připravila Kateřina Rathouská.

Hovoří Jiří Turek, Lenka Lázňovská a Matěj Samec.

Natočeno 2016. Premiéra 30. 7. 2016 (ČRo 3 Vltava, 23:15 h.).

Lit.: -krs- (= Rathouská, Kateřina): Letná, Hronov, MeetFactory… In web ČRo 3 Vltava, červenec 2016 (článek). – Cit.: Noční Čajovna přinese aktuální divadelní pozvánky. Dozvíte se podrobnosti o festivalechLetní Letná a Jiráskův Hronov. Také vám představíme prázdninovou novinku MeetFactory nazvanou Bůh by řekl: bože, vy jste divný.

Třináctý ročník Letní Letné, mezinárodní přehlídky nového cirkusu a divadla, začíná 18. srpna. Jako úplně první vystoupí v Praze 7 Divadlo Spektákl, jehož Fraška o Dušanově duši bude přístupná zdarma a odehraje se pod širým nebem.

Z dalšího programu vybíráme třeba Losers Cirque Company a jejich inscenaci Beach Boy(s), na které se režijně podílel Jiří Havelka. „Pláž je krásný místo. Kdo by neznal pláž. Slunce, písek, vítr a vlny! Jenže co když vlny nejsou? Co dělat, když nelze surfovat. Ani kitovat. Co pak s tím? Ležet? Opalovat se? Nudit se? Nejdobrodružnější místo na zemi je pláž. A to doslova. Inscenace inspirovaná estetikou kalifornského retra, novým cirkusem a kulturou narcizmu, který byste od tohoto souboru rozhodně nečekali!“ uvádí se v anotaci na webu letniletna.cz. Nejen o této, ale samozřejmě také o dalších produkcích v Noční Čajovně promluví ředitel akce Jiří Turek.

Festival amatérského divadla Jiráskův Hronov začal 29. července a potrvá do 6. srpna. Za pořadatele rozjezd 86. ročníku v živém vysílání zhodnotí ředitelka Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu Lenka Lázňovská.

Do pražské MeetFactory posluchače pozve dramaturg Matěj Samec. Projekt Bůh by řekl: bože, vy jste divný má premiéru v úterý 2. srpna, kombinuje divadlo a film a coby režiséři jsou pod ním podepsáni Aleš Čermák a Viktorie Čermáková.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)