Pouť, ale divadelní (1989)

… aneb Jak se natáčelo na Střeleckém ostrově v Praze. Připravili Ivan Rössler a Ivan Holeček. Režie Ivan Holeček.

Účinkují Jan Krytinář a další.

Natočeno 1989. Premiéra 9. 8. 1989 (Vltava, 13:00 – 14:00 h). Obnovená premiéra 16. 3. 2018 (ČRo Rádio Retro, 3:02 h) v rámci pořadu Rádio Retro – Osudové osmičky. Repríza 30. 9. 2021 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h.) v cyklu Radiodokument pro pamětníky, uvádějí Tomáš Černý a Viola Ježková.

Pozn.: Tomáš Černý v programu Rádia Retro uvádí rok 1988 a premiéru 9. 8. 1988.

Pozn.: Doslova zjevením a signálem proměny doby se ve druhé polovině osmdesátých let stal svobodomyslný nezávislý počin nazvaný Divadelní pouť. Ta je dodnes považována za průlom v oblasti divadelních projektů. Kramářské ležení na Střeleckém ostrově v Praze přitáhlo i redaktora Mikrofóra Ivana Rösslera a ten spolu s režisérem Ivanem Holečkem připravil stereofonní fíčr zachycující atmosféru Divadelní pouti.  (anotace)

Divadelní poutě jakožto plenérové akce pouličního divadla začaly od roku 1985 intervenovat do pražského veřejného prostoru. Všehochuť zdánlivě „okrajových“ divadelních žánrů se každoročně konala na Střeleckém ostrově, kam také v roce 1988 zavítali redaktoři českého rozhlasu. Natočili stereofonní záznam, který svojí plastičností a bezprostředností vtahuje i dnešní posluchače do atmosféry důvtipné satiry a svobodomyslnosti.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)