Večery nad řekou 1/? (1973)

Trampské písničky a vzpomínání na mladá léta trampingu.  O četnících a zákonech namířených proti trampingu. Tramping jedinou dostupnou zábavou, kterou si proletariát mohl dovolit. O trampském hnutí v letech dvacátých a třicátých.   Průvodní slovo Jaroslav Štercl. Režie Helena Vaňurová. Hudební spolupráce Vladimír Truc.

1. O počátcích trampingu hovoří Rudan Noha a Josef Daněk.

2. R. Noha o vášnivých diskusích o umění a literatuře, recitování veršů oblíbených básníků, K. Jiráček ( El Car ) – vzpomíná na perzekuci trampů, Fr. Koubec – pamětník Rudé tajgy.

3. O sportu na osadách hovoří bývalí trampi-sportovci Pedro Mucha, Rudolf Chundela (dvojnásobný mistr republiky v boxu, osada Rudý les), kanoisté Felix Brzák a Bohuslav Kudrna (zasloužilí mistři sportu).

4. O trampech a trampských písničkách, filmové historky, hovoří Jan Korda (textař, skladatel, zakladatel Setlerů), Vít Velíšek z osady „Rudá tajga“, Felix Brzák a Bohuslav Kudrna (kanoisté a zasl. mistři sportu), Kid z osady „Ford hazard“. Režie Helena Vaňurová.

5. Jak a kdy vznikla trampská anekdota…

Natočeno 1973. Obnovená premiéra 5 dílů 1. 7. 2017 (ČRo Rádio Retro, 0:20 h.; 4:07 – 4:24 h.; 14:00 – 14:24 h; 19:42 – 20:02 h.) v cyklu Rádio Retro – Na vlně dobrodružství.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)