Z tvorivej dielne Rádia Litera – Hľadač dúhy v meste bez slnka (Z tvůrčí dílny Rádia Litera – Hledač duhy ve městě bez slunce, 2018)

Připravil Tomáš Bartoněk.

Natočeno 2018. Premiéra 28. 12. 2018 (SRo Rádio Litera, 11:20 h). Repríza 28. 12. 2018 (SRo Rádio Litera, 21:20 h.).

Pozn.: O novej knihe Petra Gettinga „Polámané nohy baletiek“, bude dnešná premiéra pravidelného pásma „Z tvorivej dielne Rádia Litera“, o ktorú sa postaral Tomáš Bartoněk. Relácii dal názov HĽADAČ DÚHY V MESTE BEZ SLNKA. P. Getting (na snímke) patrí k najosobitejším zjavom súčasnej strednej generácie slovenských spisovateľov. Typický čierny humor, ponurá, cynická a depresívna atmosféra jeho próz, absurdné príbehy a postavy z neho vytvárajú jasne identifikovateľný fenomén. Vo svojej tvorbe hľadá odpovede na existenciálne otázky, pričom jeho novinka je v tomto ohľade autorským bádaním. Rôzne príbehy rôznych ľudí sú popretkávané kratučkými hádankami a sériou scénok zasadených do nadčasového prostredia chladného Božstva, za ktorým prichádza so svojimi otázkami neznámy muž. Ukážky číta Ľubo Bukový, o knihe nám porozpráva i samotný autor. Počúvajte o 11:20 alebo večer o 21:20.

Lit.: anonym: Hľadač dúhy v meste bez slnka. Archív relácií. In web SRo Rádio Litera, 17. 1. 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  O ďalší diel pravidelnej relácie „Z tvorivej dielne Rádia Litera“ sa tentoraz postaral Tomáš Bartoněk. Pod názvom Hľadač dúhy v meste bez slnka sa dozvieme viac o novej knihe Petra Gettinga „Polámané nohy baletiek“.

Peter Getting patrí k najosobitejším zjavom súčasnej strednej generácie slovenských spisovateľov. Typický čierny humor, ponurá, cynická a depresívna atmosféra jeho próz, absurdné príbehy a postavy z neho vytvárajú jasne identifikovateľný fenomén. Vo svojej tvorbe hľadá odpovede na existenciálne otázky, pričom jeho novinka je v tomto ohľade autorským bádaním. Rôzne príbehy rôznych ľudí sú popretkávané kratučkými hádankami a sériou scénok zasadených do nadčasového prostredia chladného Božstva, za ktorým prichádza so svojimi otázkami neznámy muž. Ukážky číta Ľubo Bukový, o knihe nám porozpráva i samotný autor. Relácia mala premiéru 27. 12. 2018.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)