Reflexe: Film! – Exkluzivně z Berlinale (2019)

Reportáž připravil Pavel Sladký.

Natočeno 2019. Premiéra 7. 2. 2019 (ČRo 3 Vltava).

Lit.: Sladký, Pavel: Exkluzivně z Berlinale. Sledujte online reportáž Pavla Sladkého z prestižního festivalu. In web ČRo 3 Vltava, 7. únor 2019 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Filmový festival Berlinale je první z nejvýznamnějších akcí filmového kalendáře. Na Vltavě ho sledujeme každoročně a letos přinášíme online reportáž představující nejvýznamnější filmy a dění na červeném koberci, ale také postřehy ze zákulisí festivalu.

Od 7. do 18. února poslouchejte každý všední den po osmé hodině aktuální živý vstup v ranní Mozaice ze studia přímo v centru dění festivalu na Potsdamském náměstí a ve středu 13. února od 13 hodin nalaďte pořad Reflexe: Film!, exkluzivních 45 minut i s hosty, vysílaný také přímo z Berlína.

Online reportáž

Jak vznikal 69. ročník festivalu Berlinale? Podívejte se na krátké video zde:

Česká účast na Berlinale je mizivá. Český režisér s novinkou v oficiálním programu bohužel ani jeden. Zastoupení jsme pouze íránským filmem Leakage, který má českou koprodukční účast a krátkým animovaným slovensko-českým snímkem Pouštět draka, který se promítá v dětské sekci Generation. Na ukázku z tohoto filmu se můžete podívat tady … 

O pozornost na festivalu bojují všemi prostředky skromné, subtilní filmy stejně jako dlouho očekávané hity. Mezi hvězdy bude nepochybně patřit oscarový favorit, herec Christian Bale, který se ve filmu Vice proměnil v Bushova amerického viceprezidenta Dicka Cheneyho.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)