Host Lucie Výborné – Petr Fiala (2019)

Čtrnácté studiové album skupiny Mňága a Žďorp se jmenuje Třecí plochy. Petr Fiala je frontmanem kapely, autorem textů, hraje na kytaru a říká, že má nárok na melancholické skuhrání. Má stále pocit, že jeho životním úkolem bylo založit tuhle kapelu? Jak si přes třicet let udržet vůli dělat věci podle sebe navzdory okolnímu tlaku? A co se děje na třecí párty? Zeptá se Lucie Výborná.

Natočeno 2019. Premiéra 6. 12. 2019 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:05 h.).

Lit.: Výborná, Lucie: Žijeme v pseudo-korektní době. Přijde mi to jako pokrytectví, přiznává frontman kapely Mňága a Žďorp. In web ČRo 1 Radiožurnál, 6. prosinec 2019 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: (…) „Peníze nejsou životní motivací. Když máš dobrej pocit, tak jsi vítěz,“ míní Petr Fiala z kapely Mňága a Ždorp. Texty se snaží psát tak, aby fungovaly i za 30 let. A i když mají v kapele písniček dost, stále je baví popisovat svět okolo, a ještě se u toho smát. Vzpomínal také na první úspěchy kapely a na euforickou dobu 90. let. „Překulili jsme se do doby, která je konzervativní, pseudo-korektní, mně to přijde jako strašný pokrytectví,“ charakterizuje. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)