Osobnost Plus – Vilém Čok (2019)

Vilém Čok, hudebník. Nemá rád sluníčkáře a hlásí se k vlastenectví. A to i ve svých písních. ?Uvědomte si, že národy, které Evropu zaplaví, jsou po všech stránkách jiné a neadaptabilní,“ říká. Enfant terrible české rockové scény, zpěvák, baskytarista, člen legendárního Pražského výběru. Moderuje Barbora Tachecí.

Natočeno 2019. Premiéra 6. 12. 2019 (ČRo Plus, 10:34 h.).

Lit.: Tachecí, Barbora – Tesařová, Kateřina: Environmentálním žalem trpí spousta lidí, jen o tom nevědí, myslí si hudebník Čok. In web ČRo Plus, 6. prosinec 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Dříve punkový a rockový, dnes také muzikálový zpěvák Vilém Čok se moderátorce Barboře Tachecí svěřuje s obavami o budoucnost a se svým environmentálním žalem. „Myslím, že se celý svět řítí někam, kam by se řítit neměl,“ říká muzikant, textař a zpěvák.

„Kdo jiný by se měl angažovat než rockoví hudebníci?“ pokládá řečnickou otázku host Osobnosti Plus.

„Copak by popeři byli něčeho takového schopní? Hlavně starší generace těch, co dělají tuto hudbu, to vůbec neřeší. Rocková větev hudebníků jsou rebelové, kteří do něčeho šťourají a je to v podstatě princip rocku. Je tam všechno, legrace i kritika,“ míní a dodává, že čím starší je, tím více se snaží vidět věci do hloubky. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)