Interview Plus – Stanislav Grospič (2019)

Premiér Andrej Babiš porušuje evropský i český zákon o střetu zájmů, tvrdí audit Evropské komise, který má Český rozhlas k dispozici. Budou i na základě těchto zjištění komunisté dál podporovat vládu? Místopředseda KSČM Stanislav Grospič bude hostem v Interview Plus. Moderuje Michael Rozsypal.

Natočeno 2019. Premiéra 6. 12. 2019 (ČRo Plus, 11:34 h.).

Lit.: Rozsypal, Michael – Luptáková, Věra: Babišovy svěřenské fondy v rukou osob blízkých? Nemusí to budit zdání objektivity a morálně správného kroku, odpovídá komunista Grospič. In web ČRo Plus, 6. prosinec 2019 (článek+ nahrávka k poslechu). – Cit.:  Jak se na další působení premiéra za hnutí ANO Andreje Babiše v politice dívá místopředseda KSČM? Tedy strany, která vítězi voleb umožňuje, vedle koaliční ČSSD, dál vládnout. Předseda sněmovního Mandátového a imunitního výboru Stanislav Grospič v Interview Plus říká, že je třeba rychle implementovat evropskou směrnici do naší legislativy.

„K trestnímu stíhání premiéra máme stále neměnné stanovisko. Zatím ctíme princip presumpce neviny. Věc je teď vrácena do přípravného řízení, to může mít řadu vyústění. Takže nechceme předjímat ani spekulovat,“ odpovídá Grospič na otázku, jestli má Babiš dál pokračovat ve funkci premiéra.

Místopředseda komunistů tvrdí, že politický tlak, který je teď na Babiše vyvíjený, pro něj vytváří nekonformní pozici, ale „není nijak zákonně či právně podmíněn… Pokud se neprokáže, že skutečně docházelo k nějakému trestnému činu, a nebude to předmětem jednání soudu a jeho pravomocného rozhodnutí, tak je pro nás primární naplňování našeho volebního programu. Nikoli řešení vnitřních problémů ANO a předsedy vlády.“

Je prý pouze na osobním Babišově zvážení, jestli chce, nebo nechce (ve vládě) pokračovat. „My jeho rozhodnutí budeme respektovat,“ říká v Interview Plus.   (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)