Mozaika – Anu Tali (2020)

Orchestru musíte vyrazit dech. Estonská dirigentka Anu Tali vystoupí s rozhlasovými symfoniky. Rozhovor připravila Renata Klusáková.

Natočeno 2020. Premiéra 20. 1. 2020 (ČRo 3 Vltava, 7 min.).

Lit.: Klusáková, Renata: Orchestru musíte vyrazit dech. Estonská dirigentka Anu Tali vystoupí s rozhlasovými symfoniky. In web ČRo 3 Vltava, 20. 1. 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Drobnou postavou a vizáží půvabné elfky budí dojem křehkosti, v očích jí ale hraje něco jiného. Snad zkušenost mladé ženy, která se prosadila ve většinově mužské profesi, snad pevnost Estonky, obyvatelky země ostrovů a jezer zkoušené režimy 20. století i drsným podnebím na pobřeží Baltského moře. (…)

Anu Tali není žádná kráska v nesnázích, zvláště když se postaví za dirigentský pult. Je plně zaujatá hudbou, přesná a důrazná v pokynech, soustředěná do poslední minuty zkouškového času, protože si uvědomuje, že hudebníky je potřeba k výkonu strhnout a –s trochou nadsázky – jim až vyrazit dech. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)