Interview Plus – Ondřej Kania (2020)

Letošní velmi netypický školní rok si jistě zapamatují nejen děti, ale taky jejich rodiče. Řada z nich zjistila až během domácí výuky a komunikace s učitelkami a učiteli, co všechno se musí jejich potomci naučit. Není povinně biflované látky zbytečně moc? A je tlak plošného testování opravdu tou nejlepší motivací ke vzdělávání? Veronika Sedláčková se zeptá Ondřeje Kanii, který mimo jiné vede soukromé Pražské humanitní gymnázium.

Natočeno 2020. Premiéra 30. 6. 2020 (ČRo Plus, 11:34 h.; 25 min.).

Lit.: Sedláčková, Veronika – Luptáková, Věra: Úroveň vzdělávání se nezmění jen zvýšením platů učitelů, myslí si podnikatel ve školství Kania. In web ČRo Plus, 30. červen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: S koncem atypického školního roku je čas nejen na ohlédnutí, ale i pohled do budoucna, v němž má dominovat nová Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2030+. Podnikatel ve školství a majitel hned čtyř soukromých škol Ondřej Kania tvrdí, že od této strategie toho moc nečeká.

„Vůbec nic,“ shrnuje v Interview Plus svoje očekávání Kania, i když po podobném dokumentu sám volal.

Kania tvrdí, že si udělal rešerši, ve které zjistil, „že nejen ve školství jsme rekordmanem v počtu strategií a vizí. Takže já si počkám až na první kroky realizace“. A dodává: „Plány umíme psát dobře, ale ta exekuce, ta už je horší.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)