Vinohradská 12 – Odkaz Jiřího Menzela očima kritika (2020)

Rozhovor s filmovým kritikem a publicistou Pavlem Sladkým o režiséru Jiřím Menzlovi připravila Lenka Kabrhelová.  Editace Matěj Válek. Rešerše Zuzana Kubišová. Zvukový mistr David Kaiser. Hudba Martin Hůla.

Hovoří Pavel Sladký.

Natočeno 2020. Premiéra 8. 9. 2020 (ČRo Plus, 32 min.).

Lit.: Kabrhelová, Lenka - Válek, Matěj - Kubišová, Zuzana: Odkaz Jiřího Menzela očima kritika: Formuloval lokální témata, oslovoval ale mnohem širší publikum. In web ČRo Plus, 8. září 2020 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Český filmový svět vzpomíná na režiséra Jiřího Menzela. Držitel filmového oscara za snímek Ostře sledované vlaky, autor filmů Postřižiny, Slavnosti sněženek nebo dnes už proslulých komedií Vesničko má středisková a Na samotě u lesa, proslul svébytným rukopisem, poetikou, humorem a osobitostí. Do filmu promluvil i jako herec. Jaká stopa po něm v české kinematografii zůstává?  Lenka Kabrhelová mluví s filmovým kritikem a publicistou Pavlem Sladkým. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)