Host Radiožurnálu – Dominik Stroukal (2020)

Hostem je Dominik Stroukal, ekonom, autor knihy Dark Web: Sex, drogy a bitcoiny. Fenomén dark webu se dá odbýt větou, že jde jen o internet v internetu, ale ekonom Dominik Stroukal o něm napsal celou knihu. Je to opravdu jen technologie, nebo reálný společenský jev? Proč se člověk nemá pokoušet na tyhle stránky dostat? A vážně je dark web něco, čemu se kdysi říkalo underground? Moderuje Jan Pokorný.

Natočeno 2020. Premiéra 14. 9. 2020 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:06 h.).

Lit.: tš – Pokorný, Jan: Dark web je důkazem svobody, dá se přirovnat k undergroundu, myslí si autor knihy o temném internetu. In web ČRo 1 Radiožurnál, 14. září 2020 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Dominik Stroukal je ekonom, kterému tento týden vychází kniha s názvem Dark Web: Sex, drogy a bitcoiny. V bohatém západním světě je kryptoměna teoretické cvičení, ale v chudých zemích představuje užitečné řešení, vysvětluje. Dark web vznikl před devíti lety a je důkazem svobody. Struktury se špatným věcem samy brání, hackeři třeba napadají šiřitele dětského porna. Darkweb je zajímavý koncept, jako ekonom rád studuju, že i v tom „divokém západě existují pravidla. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)