Blízká setkání – Zita Senková (2022)

Host: moderátorka Zita Senková. Moderuje Adéla Gondíková. Rozhovory s osobnostmi, které znáte, anebo které stojí za to poznat. Dialogy, které pohladí po duši hosty i posluchače. S Dvojkou můžete prožít blízké setkání s novým zajímavým člověkem každý všední den.

Natočeno 2022. Premiéra 6. 4. 2022 (ČRo 2 Praha, 11:04 h.).

Lit.: Gondíková, Adéla – Senková, Zita – zk: Kvůli Mumínkovi jsem se stala v letadle podezřelou. V igelitce nebyla bomba, ale plyšák, směje se moderátorka Zita Senková. In web ČRo 2 Praha, 6. duben 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Zitu Senkovou znáte jako moderátorku pořadu Jak to vidí. Teď mohla zažít pocity svých hostů. V Blízkých setkáních prozradí, jak její pořad, vzniká, podle čeho si vybírá hosty a jak se na něj připravuje. Bylo pro ni bylo těžké naučit se správně česky? Které jazyky má ráda? A proč si oblíbila populární finské postavičky Mumínků?

Zita Senková pochází ze Slovenska a v Československém rozhlase nejdřív mluvila slovensky. „Když se rozpadla federace, tak jsem nemohla na mikrofon. Dostala jsem nabídku pracovat na českém ministerstvu zahraničí a snažila se mluvit česky. Po roce mi šéfredaktor Radiožurnálu zavolal a říkal: Ty už mluvíš docela dobře česky, vrať se.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)