Alex a host – Lubomír Brabec (2024)

Kytarový virtuos Lubomír Brabec hostem Alex Mynářové.

Natočeno 2024. Premiéra 15. 1. 2024 (ČRo Region, 29 min.).

Lit.: djo – Mynářová, Alexandra: Jednou mi praskla struna, až jsem spadl ze židle, vzpomíná kytarový virtuos Lubomír Brabec. In web ČRo Brno, 15. leden 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Lubomír Brabec hrál po celém světě. Vydal druhou knihu a koncerty už chce mít jen obden, aby si odpočinul. A miluje „svoji“ Antarktidu.

Kytarový virtuos už sice oslavil své jubileum v loňském roce, ale koncerty k sedmdesátinám probíhají stále. „Udělal jsem symbolických 70 koncertů, ale pro velký zájem se některé přelily do další sezony.“

„Čím jsem starší, tím jsem po koncertě víc unavený, takže chci hrát každý druhý den. Ne denně. Chci si mezitím odpočinout a jít na procházku. Na kytaru cvičím pořád, právě kvůli stáří. Musím si pořád udržovat prsty, aby se hýbaly. Jinak samozřejmě skladby umím. Obecně se snažím cvičit i fyzicky, jinak ten koncert nevydržíte,“ popisuje virtuos. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)