Vlna – Seriál Adikts (2024)

Jak vznikala Sedlákova šestidílná novinka Adikts? Co formovalo jeho autorský rukopis? A je vzdělání ve filmové tvorbě nezbytností? Připravila Sarah Abulkasim.

Hovoří režisér seriálu Adikts Adam Sedlák.

Natočeno 2024. Premiéra 15. 1. 2024 (ČRo Rádio Wave, 29 min.).

Lit.: Abulkasim, Sarah: Na odstrašovací protidrogové kampani bych se nepodílel, říká režisér seriálu Adikts. In web ČRo Radio Wave, 15. leden 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Seriál Adikts už v prvních dnech od svého uvedení vyvolal bouřlivé debaty. Jeho režisér Adam Sedlák je známý i jako tvůrce seriálu Semestr nebo celovečerních filmů Domestik a Banger. V rozhovoru s ním se bavíme o jeho novince i celé jeho dosavadní kariéře.

Sedlákův nejnovější projekt, seriál Adikts, vznikl v rámci protidrogové osvětové kampaně s názvem Zkratky ve spolupráci s Českou televizí, Asociací českých pojišťoven a Policií ČR. Co bylo ale hlavním cílem tohoto šestidílného počinu? „Měl jsem nějaké zadání – co tam má být za drogy, co se tam přesně musí stát apod. – ale v autorské tvorbě jsem měl volnou ruku. Důležité bylo dostat do prostoru to téma a zprávu, že ‚drogy jsou zkratky‘,“ vysvětluje.

Když seriál vznikal, zdůrazňoval, že se chce vyhnout přístupu dokumentu Katka, který mu během dospívání pravidelně pouštěli ve školách.„Odstrašující kampaně jsou nefunkční. Na tom bych určitě neparticipoval. Message ‚drogy jsou zkratky‘ mi přišla fajn. Třeba až zas někdo bude chtít sáhnout po nějaké droze, tak se zamyslí nad tím, jestli se v sobě jen nesnaží zaplnit prázdné místo,“ dodává Sedlák. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)