Pro a proti – Osvědčil se zákaz výherních automatů v Praze? (2024)

Osvědčil se zákaz výherních automatů v Praze? Moderuje Karolína Koubová.

Hovoří pražská zastupitelka, nestranička za Spolu pro Prahu a senátorka z klubu ODS a TOP09 Hana Kordová Marvanová a pražský zastupitel, starosta Prahy 13 David Vodrážka z ODS.

Natočeno 2024. Premiéra 16. 1. 2024 (ČRo Plus, 9:34 h.; 25 min.).

Lit.: kbr – Koubová, Karolína: Rozhodnutí antimonopolního úřadu je záminkou pro otevírání protihazardní vyhlášky a návrat automatů, míní Kordová Marvanová. In web ČRo Plus, 16. leden 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Pražská koalice Spolu, Piráti a STAN jedná o novele vyhlášky, která před třemi lety zakázala výherní automaty. „Antimonopolní úřad konstatoval, že má zhruba 15 významných chyb a Praha kvůli tomu už dostala jednu pokutu a další budou pravděpodobně následovat,“ vysvětluje pražský zastupitel David Vodrážka (ODS), proč je potřeba vyhlášku novelizovat. Senátorka Hana Kordová Marvanová (zvolena za Spolu) s tím nesouhlasí. „Antimonopolní úřad tady postupuje nezákonně,“ tvrdí.

Podle Kordové Marvanové je rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) pouze záminkou pro otevírání protihazardní vyhlášky, aby se automaty do Prahy těsně před tím, než skončí jejich licence v kasinech, znovu vrátily. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)