Skicár – Mária Števková, vydavateľka detskej literatúry (Skicář – Mária Števková, vydavatelka dětské literatury, 2008)

Ivica Ruttkayová.

Natočeno 2008. Repríza 5. – 11. 4. 2024 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: Šaráková, Lucia: Dieťa vo svete literatúry – literatúra vo svete detí. In web SRo Rádio Litera, 31. 3. 2024 (článek). – Cit.: Medzinárodný deň detskej knihy sa každoročne oslavuje 2. apríla, v deň narodenia veľkého dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Pri tejto príležitosti sme sa v Rádiu Litera rozhodli, že tento týždeň venujeme literárnej tvorbe pre deti, autorom detských kníh a rozprávok, ale aj detským knižným hrdinom. Počas najbližších dní si budete môcť postupne na pokračovanie vypočuť niekoľko pôvodných poviedok, ktoré zvíťazili v súťaži vydavateľstva Perfekt o pôvodnú poviedku určenú deťom, ale aj mnohé pásma, verše či rozhlasové hry s témou detstva či spomienok na neho. Okrem toho si pripomenieme aj 215. výročie narodenia ruského spisovateľa Nikolaja Vasilieviča Gogoľa. Spomenieme si tiež na nedávno zosnulého herca Ivana Letka. (…)

V našom týždni literatúry o deťoch a pre deti nájdete i program Ivice Ruttkayovej z cyklu Skicárčlovek medzi nami. Predstaví vám v nej vydavateľku detskej literatúry Máriu Števkovú, ktorá sa knižnej tvorbe pre deti venuje celý život a rozprávky sa stali jej povolaním. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)