Alex a host – Marek Němec (2024)

Herec a režisér Marek Němec hostem Alex Mynářové.

Natočeno 2024. Premiéra 1. 7. 2024 (ČRo Region, 25 min.).

Lit.: djo – Mynářová, Alexandra: Marek Němec: Z Modrého kódu jsem musel vystoupit, začal jsem věřit, že jsem doktor. In web ČRo Ostrava, 1. červenec 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Marek Němec plánoval studium architektury. Setkání s divadlem plány změnilo a nastoupil na DAMU. Hraje v divadle, seriálech a má za sebou i oceněné režijní počiny.

Herec a režisér Marek Němec se do širšího povědomí diváků dostal rolí specifického doktora Davida Hofbauera, kterého ztvárnil v seriálu Modrý kód. „Moc mě to bavilo a byl jsem rád, že to není úplně normální a pozitivní člověk. Ono se taky natáčí už od pěti od rána, tak jsem se aspoň nemusel násilně tvářit příjemně.“

Díky Modrému kódu si udělal lékařské minimum, a dokonce se mu naskytla příležitost své nabyté znalosti uplatnit na dovolené v Mexiku. „Má to i tyhle důsledky, že víte, jak můžete někomu pomoct, ne jen tu slávu.“

S rolí se ale nakonec rozloučil ještě v průběhu seriálu. „Občas mě někdo žádal o doktorskou radu, ale došlo to tak daleko, že i já sám jsem začal věřit, že jsem doktor, a to je mnohem horší. Takže jsem roli opustil i z těchto důvodů, abych vystoupil z té postavy. Vždyť já se bojím krve,“ směje se. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)