Alex a host – Jana Švandová (2024)

Herečka Jana Švandová hostem Alex Mynářové.

Natočeno 2024. Premiéra 23. 7. 2024 (ČRo Region, 27 min.).

Lit.: djo – Mynářová, Alexandra: Jana Švandová: StarDance vás ovlivní na celý život. To je vzpomínka, která se nevymaže. In web ČRo Ostrava, 23. červenec 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Jana Švandová má na kontě stovky rolí, ať už v divadle, filmu či seriálu. Natáčela i v zahraničí a je označována za jednu z našich nejkrásnějších hereček. Původně přitom chtěla být archeoložkou.

„Ovlivnila mě knížka Egypťan Sinuhet a měla jsem jako puberťačka takovou představu, že objevím Údolí králů nebo dalšího Tutanchamona. Ale zkoušky jsem neudělala. Musel to být osud, protože dnes už vím, co obnáší takový obor vystudovat.“

Nastoupila tedy do Ústavu geodesie a kartografie v Pardubicích a rýsovala mapy. „Museli to po mně stejně předělávat, nešlo mi to a nebavilo mě to.“ Pardubické divadlo vypisovalo konkurs na kompars. „Hledali dívky, co umí tancovat a dělaly by křoví hlavní představitelce. A oni mě přijali. Chodila se na nás dívat Věra Galatíková, která mi přišla nabídnout, jestli nechci zkusit divadlo, že mě připraví na JAMU. A opravdu jsem ty zkoušky udělala.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)