Peníze a vliv – Lukáš Vlček (2024)

Musí si stát na opravy majetku po povodních nezbytně půjčit? Z jakých zdrojů je ještě možné peníze získat? Přináší nová hospodářská strategie Česka něco objevného, nebo je to jen další z řady podobných dokumentů? A kdo se po Jozefu Síkelovi stane novým ministrem průmyslu a obchodu? Jana Klímová se na to v pořadu Peníze a vliv ptá ekonomického experta hnutí STAN, poslance Lukáše Vlčka.

Natočeno 2024. Premiéra 24. 9. 2024 (ČRo Plus, 11:10 h.; 26 min.).

Lit.: Klímová, Jana: Vlček: Hospodářská strategie Česka není obecná. Je v ní na 150 opatření, jak se dostat mezi top 10 země. In web ČRo Plus, 24. září 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Ministerstvo průmyslu a obchodu nedávno zveřejnilo návrh nové hospodářské strategie Česka. Jedním ze spoluautorů je místopředseda hnutí STAN a poslanec Lukáš Vlček. „Osobně jsem s tímto dokumentem spojil posledního zhruba půl roku mého pracovního života. Dal jsem opravdu mnoho energie, mnoho času, proto tomu obsahu osobně velmi důvěřuji,“ říká Vlček v rozhovoru pro pořad Peníze a vliv Českého rozhlasu Plus. Jeho jméno je také mezi nominacemi STAN na nového ministra průmyslu.

Hospodářská strategie Česka je víc než sedmdesátistránkový dokument, který popisuje silné a slabé stránky tuzemské ekonomiky a základní směry, kudy se vydat. V dokumentu se uvádí například konec uhlí pro energetiku v roce 2033, posílení čipového průmyslu a potřeba větších investic do vzdělávání lidí

Materiál je nyní v připomínkovém řízení. Právě tam ale Svaz průmyslu a dopravy upozornil na nekonkrétnost strategie, například pokud jde o prioritní cíle i opatření, jak k nim dojít. „Předložený materiál nedoprovází jasný implementační plán,“ napsal svaz. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)