Alex a host – Alena Štréblová (2024)

Herečka Alena Štréblová hostem Alex Mynářové.

Natočeno 2024. Premiéra 26. 9. 2024 (ČRo Region, 27 min.).

Lit.: djo – Mynářová, Alexandra: Řešíme situaci, co s rodinou udělá ohromné štěstí, říká o komedii Drazí rodiče Alena Štréblová. In web ČRo Plzeň, 26. září 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Původně plánovala jinou profesní dráhu. „Hodně mě zajímala psychologie, ale ono herectví a psychologie mají k sobě vlastně blízko,“ usmívá se Alena Štréblová.

Vystudovala loutkoherectví na DAMU, kterému se nakonec nikdy nevěnovala. „Přínosné to ale bylo. Třeba v rámci setkání s různými lidmi a příležitostí, ke kterým bych se jinak nedostala.“

Už během studií začala působit v A studiu Rubín. To zpočátku bylo ne úplně milé překvapení pro jejího bratra, herce Jiřího Štrébla. „Byl to ode mě trochu naschvál, že jsem tam začala hrát,“ usmívá se při vzpomínce.

Ve druhém ročníku si ji vyhlédl sám Jan Schmid, tehdejší šéf Ypsilonky, kde excelovali Oldřich Kaiser nebo Jiří Lábus. „Byla jsem tam na hostování. Hned od začátku mě přijali velice přátelsky. Vůbec se netvářili jako mistři.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)