Host Radiožurnálu – Barbora Rýznerová a Zdeněk Rýzner (2024)

Hosty jsou Barbora a Zdeněk Rýznerovi, provozovatelé humpolecké 8smičky, zóny pro umění. Ještě do konce měsíce je možné v Humpolci vidět obrazy Jana Zrzavého. Barbora a Zdeněk Rýznerovi ji hostí ve své zóně pro umění zvané 8smička. Jak se dnes provozuje takový prostor, když od něj člověk neočekává byznys? Využívají sousedé tohoto místa ke svým kulturním počinům, kvůli kterým 8mička vznikla? A jaký vztah mají oba k malíři Janu Zrzavému? Moderuje Vladimír Kroc.

Natočeno 2024. Premiéra 28. 9. 2024 (ČRo 1 Radiožurnál, 10:06 h.; 28 min.).

Lit.: job – Kroc, Vladimír: Věděli jsme, že chceme společnosti něco vracet, říkají zakladatelé umělecké zóny Osmička v Humpolci. In web ČRo 1 Radiožurnál, 28. září 2024  (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Manželé Bára a Zdeněk Rýznerovi začali od druhé poloviny 90. let sbírat umělecká díla. Dnes provozují v Humpolci zónu pro umění Osmičku, kam přijíždí lidé z celého Česka. „Neustále čím dál víc návštěvníků si hledá cestu k nám do Osmičky,“ raduje se Zdeněk Rýzner v pořadu Host Radiožurnálu. Nyní například vystavují díla Jana Zrzavého. „Ta jeho jemnost v obrazech se mi moc líbí,“ doplňuje Bára Rýznerová. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)