Holky nesnáším! (2020)

Mariannick Bellot. Rozhlasová hra pro mládež. Překlad Eliška Závodná.   Dramaturgie Renata Venclová. Režie Bela Schenková.

Osoby a obsazení: Raoul (Ondřej Brousek) a ??? ( Alexandr Mojžíš).

Natočeno 2020. Premiéra 20. 6. 2020 (ČRo Rádio Junior, 10:00 h.). Repríza 4. 5. 2024 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.) v cyklu Hra na sobotu.

Lit.: Perglová, Kateřina: Každý večer jsem brečel, zavzpomínal Ondřej Brousek při natáčení nové hry Holky nesnáším! In web ČRo Rádio Junior, 16. červen 2020 (článek + video). – Cit.: (…) Desetiletý Raoul si připadá jiný než ostatní. Přišel o maminku a občas ho popadne vztek na celý svět. Má rád spoustu věcí: hru na klavír, fotbal, svoje kámoše a zmrzlinu. Co ale nesnáší, jsou domácí úkoly a holky. A taky to moc neumí s dospělými, kteří by mu chtěli pořád mluvit do života.

Díky klavíru se může vybít a zapomenout na všechno, co ho trápí. Jestli si ale nezlepší známky, nebude moct studovat na hudební konzervatoři. O tom všem vypráví nová rozhlasová hra.A my jsme se s kamerou vypravili na její natáčení.

Každý večer u piana brečel

Herec Ondřej Brousek, který si zahrál Raoula, říká, že malého hrdinu v některých věcech poznává. I on se jako dítě hlásil na hudební školu a je skvělý hráč na klavír. V rozhlasové hře ale uslyšíte spíš ty pasáže, kdy se na klavír rozcvičoval a sem tam se mu něco nepovedlo. Ve videu se se přiznal, jak v dětství cvičení nenáviděl a dokonce kvůli němu i často plakal.

Režisérka hry Bela Schenková si Ondřeje pochvalovala: „Je to skvělý herec a taky muzikant. A navíc je hravý a ochotný bez reptání plnit všechny představy, které v nás text probouzel.“ (…)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)