Celý tvoj svet (Celý tvůj svět, 2021)

Michaela Rosová. Rozhlasová hra. Dramaturgie Mária Danadová. Mistr zvuku Marián Cibuľa. Režie Ján Mikuš.

Účinkují Ľubomír Bukový, Ivana Kováčová, Ondřej Daniš, Ivana Kubáčková a Juraj Smutný.

Natočeno 2021. Premiéra 18. 1. 2022 (SRo Rádio Devín, 20:00 h.). Repríza 21. 1. 2022 (SRo Rádio Devín, 21:00 h.); 16. – 22. 3. 2022 (SRo 8 Rádio Litera).

Pozn.:  Štyria dobrí priatelia a jeden známy sa stretnú na letnej verande, aby pojedli, popili a podebatovali. Jeden z nich, detský lekár Oskar, má ambiciózny plán. Nedávno začal uvažovať o tom, ako nás formujú naše najranejšie spomienky z detstva. Nie zo škôlky, ale z obdobia medzi počatím a pôrodom, či z pôrodu samotného. Zdá sa mu, že tu našiel kľúč k šťastnejšej budúcnosti ľudstva. Niekde medzi dedinou a mestom, medzi snom a skutočnosťou plynú rozhovory, odvážne aj neisté úvahy o tom, kto sme, kam kráčame a čo naozaj znamená detský plač… (anotace)

Lit.: anonym: Rozhlasová hra: Celý tvoj svet. Rozhlasová tvorba. In web SRo Rádio Devín, 12. 1. 2022 (článek). – Cit.:  Prvou premiérou v novom roku bude pôvodná rozhlasová hra Michaely Rosovej s názvom Celý tvoj svet v réžii Jána Mikuša. Štyria dobrí priatelia a jeden známy sa stretnú na letnej verande, aby pojedli, popili a podebatovali. Jeden z nich má totiž ambiciózny plán. Oskar ako detský lekár začal nedávno uvažovať o tom, ako nás formujú najranejšie spomienky z detstva. Nie zo škôlky, ale z obdobia medzi počatím a pôrodom, či z pôrodu samotného. Zdá sa mu, že tu našiel kľúč k šťastnejšej budúcnosti ľudstva.

Niekde medzi dedinou a mestom, medzi snom a skutočnosťou plynú rozhovory, odvážne aj neisté úvahy o tom, kto sme, kam kráčame a čo naozaj znamená detský plač. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)