Marná lásky snaha (2023)

William Shakespeare. Raná komedie nejslavnějšího dramatika o touze uniknout citu i o nenaplněných milostných očekáváních. Přeložil Martin Hilský. Rozhlasová úprava Klára Novotná a Lukáš Hlavica. Dramaturgie Klára Novotná. Režie Lukáš Hlavica.

Osoby a obsazení: Ferdinand, král navarský (Petr Lněnička), Biron, pán z královy družiny (Ondřej Brousek), Longaville, pán z královy družiny (Jiří Suchý z Tábora), Dumaine, pán z královy družiny (Jan Meduna), princezna francouzská (Petra Špalková), Rosalina, dáma z princezniny družiny (Magdaléna Borová), Kateřina, dáma z princezniny družiny (Anežka Šťastná), Marie, dáma z princezniny družiny (Elizaveta Maximová), Boyet, pán z princezniny družiny (Kamil Halbich), Don Armado, výstřední Španěl (Viktor Preiss), Smítko, Armadovo páže (Ondřej Rychlý), Nathan, duchovní (Jiří Knot), Holofernes, učitel (Jaromír Dulava), Kotrba, mladík z vesnice (Václav Vydra III.), Žakeneta, děvečka z vesnice (Klára Suchá) a Merkadé, posel (Lukáš Hlavica).

Natočeno 2023. Premiéra 8. 4. 2023 (ČRo 3 Vltava, 15:00 h.) v cyklu Sobotní drama.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)