Na kanadském severu 1/5 (2012)

Leoš Šimánek. Četba na pokračování. Pro rozhlas připravil Pavel Krejčí.  Zvuk Tomáš Dražek. Režie Pavel Krejčí.

Čte Vladimír Čech.

Nastudoval ČRo Hradec Králové. Premiéra 19. – 23. 3. 2012 (5 x 25 min.). Repríza 1. dílu 29. 1. 2023 (ČRo Hradec Králové, 18:13 h.) v cyklu Na hradecké nedělní vlně .

Obsah: 1. díl: Neobvyklá svatební cesta. Návrat do kanadského domova (2. díl: Losík pacientem. Les v plamenech (

Lit.: baj – Krejčí, Pavel: Na kanadském severu aneb Zpátky do divočiny. Četba na pokračování z knihy Leoše Šimánka. In web ČRo Hradec Králové, 5. únor 2023 (článek). – Cit.: Po letech strávených v kanadských horách Mackenzie se cestovatel a dobrodruh Leoš Šimánek do svého domova v divočině vrátil s novomanželkou Lenkou a synem Jakubem. Skoro celý rok žili ve vlastnoručně postaveném srubu naprosto odloučeni od okolního světa, obklopeni horami a lesy, 200 kilometrů od nejbližšího lidského obydlí.

Jejich jedinými sousedy byla divoká zvířata, se kterými nebylo jednoduché se sžít. Museli je však akceptovat a snažili se je tolerovat. Panenská severská příroda je obdarovala zážitky všeho druhu, jak překrásnými, tak i dramatickými. Po horkém létě s lesními požáry přišla krutá zima s teplotami, které klesaly až na 50 stupňů pod nulou.

Se záludnostmi při pobytu v divočině měl Leoš Šimánek dlouholeté zkušenosti, které byly pro přežití v ní nezbytně nutné. Probouzející se jaro znamenalo pro Šimánkovi návrat do civilizace, aby mohli připravovat plánovanou expedici podél pobřeží Pacifiku na Aljašce. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)