Hocikam mimo tohto sveta (Kamkoli mimo tento svět, 2017)

Hocikam mimo tohto sveta 2017Ľuboš Jurík. Audiokniha z cyklu Prípady reportéra AZ č. 4. Na lavičke v parku nájde mestský četník zastreleného muža. Mŕtvy je slušne oblečený, pri obhliadke miesta vraždy a mŕtvoly sa nenašli žiadne doklady. Začína sa odvíjať príbeh s viacerými podozrivými. Stopy vedú do vojnovej minulosti. Reportér AZ stojí pred dilemou: môže byť vrah morálnejší ako obeť?

Účinkuje Michal Ďuriš.

Vydal Vis Verbi v roce 2017 (CD mp3, 7 hod. 16 min.).

Pozn.: Vlasť je tam, kde nikto nebol. Na lavičke v parku nájde mestský četník zastreleného muža. Mŕtvy je slušne oblečený, pri obhliadke miesta vraždy a mŕtvoly sa nenašli žiadne doklady. Našla sa však vražedná guľka: podľa experta sa takéto patróny používali v niektorých druhoch vojenských revolverov. Polícia zistila, že ide o úspešného obchodníka, ktorý zbohatol na vojnových špekuláciách a obchode so zbraňami. Na scéne je opäť polícia a policajný radca Zérer. Začína sa odvíjať príbeh s viacerými podozrivými. Stopy vedú do vojnovej minulosti. Reportér AZ stojí pred dilemou: môže byť vrah morálnejší ako obeť?

Kto skáče cez kaluže Do povojnovej Bratislavy prišiel cirkus a s ním sa vrátila stará atmosféra atrakcií, klaunov, exotických zvierat. Reportér navštívi cirkus a stretne sa tam so zápasníkom Brunom, ktorého kedysi spoznal v psychiatrickej liečebni. Pod povrchom trblietavých kostýmov cirkusantov je napätie, nevraživosť, až nenávisť. V cirkuse sa stane záhadná vražda, čudnou smrťou zomrie krotiteľ divých zvierat. Z tieňov nedávnej minulosti vystupuje žiarlivosť, pomsta, osobné súperenie. Vrahom je ohrdnutý milenec, ponížená milenka alebo duševne narušený fanatik?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)