Smečka (2024)

Antologie hororových povídek. Editor Jiří Sivok. Napsali Tereza Kadečková Petr Boček, Nelly Černohorská, Ondřej Kocáb, Ludmila Svozilová, Miroslav Pech, Karin Novotná, Jiří Sivok, Martin Štefko, Kateřina Malec Houfková, Tomáš Marton, Madla Pospíšilová Karasová, Michal Březina, Veronika Fiedlerová, Lukáš Varečka, Přemysl Krejčík a Mort Castle. Hudba Ondřej Morcinek.

Čte Libor Böhm.

Natočeno 2024. Vydalo Čti mi!, duben 2024 (MP3, celková délka 10 hod. 39 min.). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Horor si stále nese stigma jednotvárnosti a braku. Ve skutečnosti je jako malířská paleta s mnoha barvami a odstíny. Antologie Smečka má ambici tuto škálu vykreslit. Od romaneta přes bizarro, duchařskou historku, temnou fantasy nebo třeba body horor. Jiří Sivok nahnal autory publikující v nakladatelství Golden Dog do jednoho kotce a jako téma pro napsání povídek zvolil Psy. Na stránkách naleznete řadu zvučných jmen, která už od založení Golden Dogu přesvědčila čtenářskou obec, ať už knihou, povídkou či básní, že patří k tomu nejlepšímu, co česká hororová literatura nabízí. Antologii navíc doplňuje povídka od speciálního hosta a trojnásobného držitele Bram Stoker Award Morta Castlea.

Smečka už se blíží. Už vám dýchá na krk. (anotace)

Jiří Sivok (ed.) projevil zájem o psaní již v patnácti letech, ale skutečného úspěchu se dočkal až v roce 2007. Ve sborníku Dvě kapky rosy vyšla jeho povídka Hypnóza. V polovině roku 2008 se stává členem Jihočeského klubu Obce spisovatelů, se kterými se podílí na literárních akcích. Zatím posledními úspěchy začínajícího autora je hororový sborník Příběhy noci a audiodramatizace povídky Úsek dopravních nehod, která byla uvedena ve dvou vstupech ve vysílání Českého rozhlasu.
Interpret

Libor Böhm je jedním z majitelů vydavatelství Čti mi! Pozitivní vztah k literatuře a poslechu mluveného slova v něm už od malička budovaly nahrávky pana Wericha a jeho pohádek, nebo laskavé vyprávění Marka Ebena v příbězích Medvídka Pú. Díky vydavatelství si tak plní sen. Věří, že díky poslechu se literatura může šířit o něco dál, než jen v klasické knižní podobě. A má radost z toho, když tomu může trošku pomoct.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)