Pokus (1999)

Ludvík Souček. Dramatizovaná četba. Úprava a realizace Pavel Mikoláš.

Účinkují Pavel Mikoláš, Jaroslav Holub a Pavel Buchvald.

Nastudovala Interfona Liberec – Zájmový klub fonoamatérů v roce 1999. Vyšlo na CD Interfona Liberec 1976-2000 (Kalendář Liberecka, 2003). Nahrávka ke stažení zde.

Pozn.: Jediná literární nahrávka, kterou jsme realizovali na osmistopém magnetofonu FOSTEX R8. Proto se zachovaly i výchozí materiály. A tak mohl být tento snímek po dvanácti letech remixován a restaurován. V rámci toho byly  dynamicky vyrovnány a vyčištěny texty, ruchy byly zvýrazněny a celkový zvuk je poněkud rozjasněn. Děj pochopitelně rozjasněný není. Pokud máte CD album Interfona 1976-2000, můžete si tu úpravu porovnat s původním tvarem nahrávky, která byla natočena velmi chvatně, těsně před uzávěrkou soutěže v červenci 1999. V celostátní soutěži byl tento snímek na celkovém druhém místě a získal cenu Ing. Daška za nejvyšší technickou kvalitu. Použili jsme formu dramatizované četby s bohatou zvukovou ilustrací po vzoru rozhlasového režiséra Josefa Hajdučíka, jehož práce se nám vždy velmi líbily. Je to také naše poslední analogová nahrávka. Všechny další jsou už digitální. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)