Vlevo dole – Konec příměří. Babiš vyrazil dělat kampaň na benzínky (2022)

Andrej Babiš vycítil, jak v krizové situaci získat politické body, a začal se hlasitě zastávat „našich lidí“. Podcast připravili Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší.

Natočeno 2022. Webová premiéra 9. 3. 2022 (Seznam Zprávy, 12:00 h.; 37 min.).

Lit.: Stuchlíková, Lucie – Dolejší, Václav: Vlevo dole: Konec smíru. Babiš vyrazil dělat kampaň na benzinky. In web Seznam Zprávy, 9. 3. 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Je to přesně týden, co si politický podcast Vlevo dole pochvaloval, jaká na české politické scéně zavládla po útoku Ruska na Ukrajinu nečekaná jednota. Ale dlouho nevydržela.

Pomoc Ukrajincům začala vadit prvním Čechům a Češkám, kteří mají pocit, že stát by měl pomoci hlavně jim a že uprchlíci jsou nějak málo zubožení. „Zatím těch lidí tolik není, ale jak víme po dvou letech covidu, tyhle nálady se můžou ve společnosti dost rychle zvrtnout,“ říká reportérka Lucie Stuchlíková.

A příležitost za pačesy okamžitě chytil Andrej Babiš, který ještě minulý týden hlasitě chválil premiéra Petra Fialu. Teď rozeslal své poslance po benzinkách fotit ceny nafty, aby sdělili voličům, že vláda „nic nedělá pro naše lidi“. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)