Ptám se já – Jiří Souček (2024)

Připravila Marie Bastlová.

Hovoří generální ředitel ČT Jan Souček.

Natočeno 2024. Webová premiéra 13. 9. 2024 (Seznam Zprávy, 10:59 h.; 41 min.).

Lit.: Bastlová, Marie: Fridrichová skočila na návnadu, nezachovala se jako profesionál, říká Souček. In web Seznam Zprávy, 13. 9. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Česká televize přichází v posledních měsících o výrazné tváře. Z obrazovky postupně zmizeli z různých důvodů Marek Wollner, Jakub Železný a Nora Fridrichová. Brzy bude končit moderátorka Barbora Černošková i další. Co se v ČT děje? (…)

„Atmosféra v České televizi je lepší než před rokem. To, co se o televizi píše a někdy i říká v jiných médiích, vypadá velmi dramaticky. Uvnitř Kavčích hor je to řádově klidnější. To rozechvění, když jsem před rokem nastupoval, co to vlastně bude znamenat, bylo podle mě u lidí většinou větší, než je nějaká nejistota dnes,“ odmítl mediální spekulace o vypjaté atmosféře v ČT její generální ředitel.

Stejně tak popřel, že by se chystaly nějaké změny v pořadu Otázky Václava Moravce. „Pocit Václava Moravce o nějaké napjaté atmosféře je spíš vyvolán tím, že v řadě médií od mého zvolení je neustále znovu a znovu a znovu nastolována otázka a zpochybňována budoucnost Václava Moravce,“ řekl Souček. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)