Xaver a host – Zuzana Stirská (2019)

Zpěvačka Zuzana Stirská, bývalá členka Divadla Semafor, v současnosti umělecká vedoucí hudebního souboru Fine Gospel Time, hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2019. Premiéra 14. 10. 2019 (ČRo Region, 28 min).

Lit.: Myslivečková, Jana – Chládková, Jana – Veselý, Luboš Xaver: V zahraničí mě představovali jako malou dámu s velkým hlasem, říká zpěvačka Zuzana Stirská. In web ČRo Region, 14. říjen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Zuzana Stirská je zpěvačka, bývalá členka Divadla Semafor, kde vystupovala po boku Jiřího Suchého. Pochází z umělecky zaměřené rodiny. V roce 1981 emigrovala z Československa do Západního Německa. Zde na vysoké škole vystudovala hudební vědu a nadále úspěšně vystupovala jako zpěvačka. Po Sametové revoluci se v roce 1995 vrátila zpět do České republiky. V současnosti působí jako umělecká vedoucí hudebního souboru Fine Gospel Time, ve kterém vystupují i její čtyři děti.

Od konce 60. let vystupovala Zuzana Stirská v Divadle Semafor, ale nástup neměla jednoduchý. „Ze začátku mě moc těšilo, že budu působit vedle takových jmen, jako byl Jiří Suchý, Jiří Šlitr, Milan Drobný, Zuzana Burianová, Naďa Urbánková a další. Ale potom přišlo zklamání. Začali jsme zkoušet hru Benefice, která měla tři alternace. Potom se ale zjistilo, že nemohu mít blonďatou paruku, protože v ní nevypadám dobře a tak jsem ze hry vypadla. Tenkrát jsem to při premiéře obrečela. Příležitost jsem dostala až v dalších hrách. Byly to například Ten pes je váš?, Čarodějky, Kytice a Zuzana se vrací“ vzpomíná na své začátky v Semaforu Zuzana Stirská. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)