Večer na téma – Laskavý duch Vlastimila Brodského (2020)

Od stepu po Boží muka. Legendární „Bróďa“ se narodil před sto lety. Nad unikátními, nikdy nezveřejněnými nahrávkami na něj vzpomíná režisér a přítel Zdeněk Zelenka a Brodského profesní kolegové, například Viktor Preiss, Jiřina Bohdalová, Daniela Kolářová nebo Jaroslav Satoranský. Připravili a uvádějí Tomáš Pilát a Lenka Novotná.

Natočeno 2020. Premiéra 16. 12. 2020 (ČRo 3 Vltava, 20:00 – 22:00 h.; 118 min.) v cyklu Večer na téma. Repríza 20. 4. 2022 (ČRo 3 Vltava, 20:00 – 22:00 h.; 118 min.) v cyklu Večer na téma.

Lit.: Pilát, Tomáš – Novotná, Lenka: Laskavý duch Vlastimila Brodského. Od stepu po Boží muka. In web ČRo 3 Vltava, 17. prosinec 2020 (článek). – Cit.:  (…) Základem komponovaného pořadu ke 100. výročí narození nezapomenutelného divadelního, filmového i rozhlasového herce Vlastimila Brodského jsou jeho vzpomínky a zamyšlení, které s ním v roce 1991 natočil režisér Zdeněk Zelenka. Od té doby ležely v šuplíku a ve středu 16. prosince zazněly vůbec poprvé ve vltavském Večeru na téma. Kromě Zelenky na svého kolegu zavzpomínali i ti, se kterými trávil čas na jevištích, v šatnách nebo na filmovém place – Viktor Preiss, Jaroslav Satoranský, Jiřina Bohdalová,  Daniela Kolářová, Jan Kraus či Vladimír Michálek.

Mluvilo se také o rozhlasové práci a zazněl třeba i šanson, který pro Brodského složili Satoranský s Jaromírem Hanzlíkem a s orchestrem Divadla Na Vinohradech nazpíval Waldemar Matuška. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)