Interview Plus – Matěj Havel (2024)

Matěj Havel, místopředseda TOP 09. TOP 09 se rozhodla vyměnit ministryni pro vědu a výzkum. Pomůže Marek Ženíšek zvednout prestiž ministra bez resortu? A může u voličů obecně zvednout větší zájem o politiku TOP 09? Moderuje Šárka Fenyková.

Natočeno 2024. Premiéra 10. 5. 2024 (ČRo Plus, 11:34 h.; 26 min.).

Lit.: aste – Fenyková, Šárka: Ženíšek je definitivní a správnou volbou, říká místopředseda TOP 09 Havel o kandidátu na post ministra pro vědu a výzkum. In web ČRo Plus, 10. květen 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: TOP 09 jednomyslně schválila kandidáta na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Strana vsází na poslance Marka Ženíška, který se ve vysoké politice pohybuje už 20 let. Co si od něj strana slibuje? A jak může před volbami pomoct TOP 09 do Sněmovny?

Podle slov místopředsedy TOP 09 Matěje Ondřeje Havla je Ženíšek definitivní a správnou volbou. S politikou má zkušenosti, zná vládní agendu a v současné době řídí už 2,5 roku zahraniční výbor Poslanecké sněmovny. Zároveň se orientuje i v akademické sféře, především díky svému působení na Západočeské univerzitě v Plzni.

Výměna proběhla kvůli demisi, kterou podala bývalá ministryně Helena Langšádlová (TOP 09). Důvodem byly rezervy ve strategické komunikaci resortu.

Podle Havla je komunikace v tomto resortu velmi složitá a předat veřejnosti i vládě důležitost a význam vědy, výzkumu a inovací není lehký úkol. Jako v případě školství se ale často stává, že se o důležitosti této oblasti pouze mluví, ale žádné zásadní změny neprobíhají. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)