Ranní Plus – Česko se připravuje na povodně, soud s Pélicotem (2024)

Česko se připravuje na povodně, co by nikdo neměl opominout v případě sčítání škod? Jak by mohly povodně ovlivnit kampaň před krajskými volbami? Nejen ve Francii rezonuje soud s s Dominiquem Pélicotem deset let zdrogovával svou ženu a nechával ji znásilňovat. Může případ přepsat francouzskou legislativu? Moderuje Pavlína Nečásková a Tomáš Pavlíček.

Hovořípolitoložka Eva Svobodová z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

Natočeno 2024. Premiéra 13. 9. 2024 (ČRo Plus, 8:10 h.).

Lit.: kac – Nečásková, Pavlína: Gisèle Pélicotovou znásilňovali muži z normálních rodin. To je na tom děsivé, hodnotí politoložka. In web ČRo Plus,  13. září 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Francií hýbe případ Dominiquea Pélicota, který deset let znásilňoval a nechával znásilňovat jinými muži svou manželku Gisèle Pelicotovou. Proces, ve kterém je obviněno přes 50 lidí a který má trvat až do druhé poloviny prosince, byl nyní přerušen kvůli Pélicotově onemocnění. „Celosvětová veřejnost si teď klade otázku, kolik takových žen může ještě existovat,“ říká politoložka Eva Svobodová z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy a také editorka Českého rozhlasu Plus. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)