Cyklus: VŠMU 75 (2024)

Připravila Jarmila Vitovičová.

Hovoří rektor VŠMU Martin Šmatlák, děkanka Filmové a televizní fakulty Darina Smržová, děkanka Hudební a taneční fakulty Irina Čierniková, děkan Divadelní fakulty Matúš Benža a študenti VŠMU.

Natočeno 2024. Premiéra 14. – 18. 10. 2024 (SRo 3 Rádio Devín, 9:10 h.).

Lit.: anonym:   Cyklus: VŠMU 75. Témy. In web SRo 3 Rádio Devín,  13. 10. 2024 (článek + nahrávky k poslechu). – Cit.: Cyklus tohto týždňa predstaví 75 ročnú inštitúciu, ktorá v roku 1949 vyšla z iniciatívy tej doby. Vysoká škola múzických umení a jej vznik po druhej svetovej vojne boli súčasťou inštitucionalizácie umeleckého života na Slovensku.

V roku výročia vzniku VŠMU sme v Rádiu Devín pripravili Cyklus, ktorý zrkadlí školu v roku 2024. 75 ročnú históriu, ale aj súčasnosť reflektujú rozhovory zachytené mikrofónom Jarmily Vitovičovej.

Pozvanie prijali rektor VŠMU Martin Šmatlák, dekanka Filmovej a televíznej fakulty Darina Smržová, dekanka Hudobnej a tanečnej fakulty Irina Čierniková, dekan Divadelnej fakulty Matúš Benža a študenti VŠMU. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)