Cesta – Art Izraelian. Oči těch, co odešli (2001)

Autorka Dora Kaprálová. Časosběrný dokument o osudu jedné arménské rodiny.

Hovoří Art lzraelian a další.

Natočeno 2000 – 2001. Premiéra 20. 1. 2001. Repríza 14. 6. 2017 (ČRo 3 Vltava, 21:48 – 22:27 h).

Pozn.: Časosběrný dokument o osudech jedné arménské rodiny. V hlavní roli účinkuje Art Izraelian, psycholog, který se rozhodl se svojí rodinou opustit Arménii a odejít do Čech. Dokumentem se prolínají různé časové roviny, ve kterých je opakovaným motivem otázka migrace, domova a společenského soužití. (anotace)

Lit.: Lokajová, Jana: Lídin příběh – společenské téma optikou tří publicistických žánrů. Brno: Masarykova univerzita, 2014 (bakalářská práce). -  Cit.: Oči těch, kteří odešli. V cyklu Cesty – s mikrofonem po skrytých stopách osudu uvedla autorka Dora Kaprálová svůj feature. Téma migrace, které je předmětem i mé práce, zobrazila na příběhu arménské rodiny psychologa Arta Izraeliana, která se po proţitých dramatických událostech ve své vlasti přestěhovala do České republiky.

Mezi nejzajímavější rysy tohoto featuru Andrea Hanáčková zahrnuje motivickou práci se slovem, zvukem a hudbou, prolínání časových a tematických rovin, promyšlené budování napětí s gradací a pointou v narativní sloţce a kumulaci rolí autorky, komentátorky a reportérky v jedné osobě“ (Hanáčková, 2008, s. 175).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)