Glosa týždňa – Naliehavé posolstvo (Glosa týdne – Naléhavé poselství, 2022)

Zuzana Bartošová. Glosa.

Natočeno 2022. Premiéra 4. 6. 2022 (SRo Rádio Devín, 8:40 h.). Repríza 8. 4. 2022 (SRo Rádio Devín, 7:40 h.) v rámci pořadu Ranné ladenie.

Lit.: anonym: Glosa týždňa Zuzany Bartošovej: Naliehavé posolstvo. Reflexia a kritika. In web SRo Rádio Devín, 1. 6. 2022  (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Samostatná vedecká pracovníčka Ústavu dejín umenia, Centra vied o umení Slovenskej akadémie vied, Zuzana Bartošová sa v glose venuje aj svojmu bratovi, výtvarníkovi Petrovi Bartošovi a jeho mnohoročnému úsiliu – chrániť planétu.

Naliehavé posolstvo

Jar je tento rok taká krásna, ako si už dávno nepamätám. Príroda hrá tisícimi odtieňmi zelenej, láka ísť von. Pokovidový čas je však neúprosný. Odrazu je ho strašne málo. Navŕšilo sa priveľa termínov na odovzdanie textov, účastí na podujatiach, kde sa nepatrí chýbať, na návštevy výstav, ktoré dlho trvali, ale teraz už končia.

K nim patrí aj expozícia Celok je menší ako súčet jeho častí v Galérii mesta Bratislavy. Bohatý segment tvorby konceptuálneho umelca a maliara, môjho najstaršieho brata Petra, dopĺňajú diela niekoľkých mladších domácich aj zahraničných autorov. Kurátorka výstavy tým dala najavo, že ide o aktuálnu tému aj v medzinárodnom kontexte. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)