Prolhaný život dospělých 1/14 (2020)

Elena Ferrante. Četba na pokračování. Příběh o dospívání a prvních milostných zkušenostech, složitých rodinných vztazích a ztrátě iluzí. Překlad Sarah Baroni. Připravila Sára Flemrová. Dramaturgie Marina Feltlová. Zvuková spolupráce Petr Šplíchal. Režie Dimitrij Dudík.

Čte Tereza Hofová.

Natočeno 2020. Premiéra 28. 9.  – 11. 10. 2020 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.). Repríza 4. dílu 31. 5. 2023 (ČRo 2 Praha, 22:00 h.).

Vydala Radiotéka v roce 2020 (1 CD MP3, EAN 8590236109124; katalogové číslo CR1091-2). Ukázka k poslechu zde.

Lit.: Feltlová, Marina: Elena Ferrante: Prolhaný život dospělých. Hluboký neapolský příběh, který vás zasáhne stejně jako Geniální přítelkyně. In web ČRo 2 Praha, 30. květen 2023 (článek). – Cit.: Slavná a stále tajemná autorka celosvětového bestselleru Geniální přítelkyně přichází s dalším příběhem o dospívání a prvních milostných zkušenostech, složitých rodinných vztazích a ztrátě iluzí. Třináctiletá Giovanna měla od dětství přísnou výchovu, navzdory rodičům ale postupně poznává i jinou tvář Neapole 90. let. Musí se naučit lhát… (…)Neapol s jejími protiklady, dialektem, vášnivostí a prudkými emocemi. Ženy, jejich vnitřní svět, složité dospívání, touha vymanit se z rodinných stereotypů a postavit se na vlastní nohy. To jsou témata, ke kterým se Elena Ferrante, autorka proslulé Geniální přítelkyně, neustále vrací. I její román Prolhaný život dospělých, který v českém překladu Sarah Baroni vyšel v nakladatelství Prostor, se odehrává v Neapoli a je vyprávěn z pohledu ženy, přesněji dospívající dívky, která se na cestě k dospělosti musí vyrovnat s rozpadem rodiny a ztrátou iluzí o vlastních rodičích a dospělých vůbec. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)