Když se dva antibabišové perou, Babiš se směje (2021)

Petr Holec. Komentář.

Natočeno 2021. Premiéra 24. 7. 2021 (ČRo Plus, 3 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Holec, Petr: Petr Holec: Když se dva antibabišové perou, Babiš se směje. In web ČRo Plus, 24. červenec 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Dvě antibabišovské koalice to logicky muselo doběhnout: společně chtějí porazit ANO premiéra Andreje Babiše, každá z nich chce ale taky sama vyhrát volby na úkor té druhé, protože se částečně přetahují o stejné voliče.

Proto se poslední dobou nejvíc perou mezi sebou. A nejvíc na svého potenciálního vládního partnera pálí Piráti a STAN, jejichž virtuální vítěznou plavbu utnuly poslední průzkumy volebních preferencí.

Jejich volební koalice nejdřív zveřejnila desítku největších korupčních kauz od roku 1989, kde suverénně dominuje ODS, nejsilnější strana trojkoalice SPOLU; z deseti případů figuruje hned v sedmi, zatímco Babiš, úhlavní nepřítel, ani v jedné.

„Proti tomu chceme bojovat. To se nesmí opakovat, tato země nemá na to, aby ji mohli rozkrádat šíbři,“ komentoval to šéf poslanců STAN a kandidát na ministra obrany Jan Farský. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)