Šance na vzkříšení ČSSD ještě doutná (2023)

Jiří Leschtina. Komentář.

Natočeno 2023. Premiéra 21. 3. 2023 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Leschtina, Jiří: Jiří Leschtina: Šance na vzkříšení ČSSD ještě doutná. In web ČRo Plus, 21. březen 2023 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Potřebujeme v Česku novou demokratickou levicovou stranu? O tom, že taková poptávka ve společnosti existuje, svědčí i to, že po silné a moderní levici, která by zapadala do společnosti etablovaných západních levicových stran, volají i leckteří příznivci pravicových uskupení. Což také svědčí o sílící nespokojenosti s tím, že hlavní roli levicové opozice v nynějším parlamentu obsadilo bezbřeze populistické hnutí ANO.

Příznačná v tomto směru byla reakce jednoho z nejčinorodějších politických sponzorů v zemi – miliardáře Jana Barty, který před sněmovními volbami finančně podpořil koalici Spolu i blok Pirátů se Starosty a letos dotoval prezidentskou kampaň Petra Pavla.

Barta ihned po vyhlášení výsledků prezidentských voleb napsal na twitter: „Next project: vzkřísit novou sociální demokracii nebo jinou proevropskou levicovou stranu.“

Jaké jsou ale vyhlídky sociálních demokratů na vzkříšení poté, co vypadli z Poslanecké sněmovny? Spíš než nového začátku jsme svědky hořkých dozvuků rozkladu, který počátkem tohoto tisíciletí zažehl a do dnešních časů přiživoval systematický ničitel ČSSD Miloš Zeman. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)