Traja kamoši a fakticky fantastický bunker (Tři kámoši a fakticky fantastický bunkr, 2015)

Audiokniha Traja kamoši a fakticky fantastický bunker  - autor Barbora Kardošová   - interpret Richard StankeBarbora Kardošová. Kompletní audiokniha.

Čte Richard Stanke.

Natočeno 2015. Vydalo Wisteria Books v roce 2015 (MP3, celková délka 4 hodiny 30 minut). Ukázka k poslechu zde.

Obsah: 1. Úvod -  2. Začalo sa to takto. -  3. Tu je začiatok. – 4. A takto to pokračovalo. – 5. Keď si nájdete najtajnejší bunker, musíte mať aj najtajnejšiu mapu. – 6. Divný dedko a čosi za dverami. – 7. Moje prvé veľké dobrodružstvo s doktorom Haflingom. – 8. Neveríte? – 9. Divný dedko alias inžinier Tomáš Sova. -  10. Neveríte? – 11. Pokračovalo to skoro ako vo filme. Ale len skoro. – 12. Tajomstvo modrého členku a ryžového nákypu. – 13. Moje prvé dobrodružstvo so slečnou Mliečnou. – 14. Laurin kamoš Dado a volské oči. – 15. Svetový deň v škole. – 16. Ako sa tučný Fero zrazu hodil. – 17. Mal som doma mloky! – 18. Slepá babka alias profesorka Múdra Angelika. – 19. Tajomný muž na príšerne starej fotke a desať vajec. – 20. Tatko je super. – 21. Oprava kobylky. – 22. Strašne staré a veľmi tajné tajomstvo. -  23. Moje prvé dobrodružstvo s agentkou Bondy. – 24. Mám troch kamošov! – 25. Dva bohovské nápady. – 26. Na čo všetko sú vám súrodenci – 27. Tajný plán a hrôzostrašné výčitky – 28. Pravda nielen o Ježiškovi. – 29. Laurin list Ježiškovi nalepený na okno.  – 30. Môj list Ježiškovi nalepený na okno. – 31. Stará baterka a kríže. – 32. Už zase mi neveríte? – 33. A všetky listy Ježiškovi zmizli. – 34. Vianoce. Takto to celé začalo. – 35. Vianoce. Takto to pokračovalo. – 36. Dobre, dobre, teraz sa už idú rozbaľovať darčeky. Sľubujem. Nemusíte byť hneď nervózni – 37. Dobre, dobre, viem, viem, viem, darčeky! – 38. Krátky prehľad sliepok profesorky Múdrej aj s výslovnosťou ich vážených mien. – 39. Tetrov Dado a jeho zaručené informácie.

Pozn.: Kniha získala titul Najkrajšia detská kniha zimy 2014.

Bunker je najtajnejšia skrýša, akú každý potrebuje. Juraj má skoro jedenásť a chcel by pieskomila. Alebo psa. Alebo iné hebučké zvieratko, s ktorým by sa hral, keď príde domov. Nič z toho mu nedovolia. Všetko je problém. A tak si Juraj nájde v lese fantastický bunker a troch kamošov. Doktor, slečna a agent čiže kôň, mačka a pes naučia Juraja, že keď niečo chce, musí byť trpezlivý, že najlepšie sa premýšľa na strome a tiež, že všetko nie je vždy tak, ako to vyzerá.  Vďaka trom kamošom Juraj zistí, že aj Laura je super, vyrieši jej rodinnú záhadu a zlepší sa v matike. A to nie je všetko!

Babča B. Kardošová (1969)
Pre deti písala už na VŠMU: televízna relácia Od Kuka do Kuka, pesničkový príbeh Paťa pátra, filmy: Amálka, ja sa zbláznim!, Čarovala ryba.
Vymýšľa si od narodenia, ale fakticky mala s kamoškou v lese nenormálne tajný bunker. A pozná tajomstvo ako si zaobstarať psa, keď to rodičia nechcú. Miluje svoje dve dcéry nado všetko na svete! A potom ešte vtáčie mlieko, punčovú zmrzlinu, čítanie v posteli a väčšinu zvierat. Momentálne má v rodine 2 mačky, 2 psov a 1 koňa. Odkedy si pamätá, blízki ju volajú Babča. Na staré kolená sa to môže hodiť.
Občas píše aj knihy pre dospelých: Náhodný scenárista (1998), Šialene milovaná (2001), Anjeli nespia (2006/2014) Sladko v ústach (2009), Vydať sa a zomrieť (2011), Medium love (2012)

Richard Stanke (1967)
Študoval na Vysokej škole múzických umení, odbor herectvo. Je dlhoročným členom Činohry Slovenského národného divadla, no rád si odskočí i do iných divadiel a pred kameru. Okrem herectva sa venuje aj dabingu, a to už od svojich siedmich rokov. Vtipný hlas leňochoda Sida z Doby ľadovej alebo škriatka Dobbyho v Harry Potterovi pozná hádam každé dieťa. V knižke Traja kamoši a fakticky fantastický bunker si užijete hneď zopár jeho skvelých zvieracích aj ľudských postáv. Rozprávačom príbehu je malý Juraj, ktorý akoby Richardovi z oka vypadol.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)